Cuptor Eco

Sa gatim natural, economic si ecologic
Romtransilvan Logistic

Cozonaci

Necesar:

2 kg faina, 5 oua, ulei, zahar, 2 plicuri vanilie, sare, coaja de lamaie, 30 g drojdie, 1 l lapte fiert, mac, nuca tocata, rahat, margarina etc. Preparare

4 galbenusuri se freaca cu o 250 ml ulei (o cana) si 250 mg zahar ( o cana ), pana se topeste zaharul. Se adauga 2 pliculete de vanilie, sare dupa gust si coaja de lamaie. Se mai adauga 30 grame drojdie inmuiata in lapte caldut. Se amesteca pana la omogenizare si se adauga 1 litru de lapte fiert si racit pana la caldut. Compozitia se omogenizeaza dupa care se aseaza deasupra albusurile batute spuma.

Se lasa la odihnit pana cand incepe sa crape crusta de albus ( aproximativ 35 minute ). Se incepe adaugarea fainei si se framanta pana devine aluat. Iarasi se lasa la odihnit 45 minute.

Intre timp se pregateste umplutura care poate fi : mac cu zahar, nuca cu zahar, rahat, stafide etc.

Cand aluatul e dospit se intinde cu facaletul, se presara umplutura si apoi se ruleaza in portii mici. Tavile se ung cu margarina sau ulei pentru a nu se prinde aluatul in timpul coacerii. Materialul se pune in tavile de chec la odihnit timp de 15 minute dupa care exteriorul se unge cu ou batut.

Se da la cuptor 40-45 minute la temperatura de 200 -210 grade celsius.


Legume coapte in Cuptor Eco

Copyright Cuptor Eco SRL © All rights reserved. Webdesign & hosting by WebGraphics webdesign Oradea